Kjedelige greier

Jeg er den samme om jeg er hjemme eller på jobben. Men jeg forandrer meg. Både utseende, meninger og overbevisninger er alltid i endring.


Nye oppgaver og mennesker med andre meninger og erfaring enn meg selv gjør livet er spennende. Når en dør lukkes, åpnes en ny, heter det i klisjeen. For meg er det noe sant i den.


Innovasjon er viktig. Men jeg tilhører ikke de grublerne som finner opp nye ting. Dem er det få av. Min måte er nysgjerrighet. Jeg stjeler det beste fra andre. Vrir og vender på det og gjør det til mitt eget før jeg setter det ut i livet. Dette kunne jeg skrevet en bok om, men vet at nok er nok.


Den som går i egne fotspor setter ikke spor etter seg

Du oppdager det kanskje ikke. Men jeg gjør. Mine private hjemmesider er under oppdatering.  I 1996 syntes jeg det var viktig og ha min egen hjemme side. En side der jeg kunne fortelle hvor flink jeg var. 18 år etter syntes jeg ikke det er så viktig lenger.


Den gangen lå hjemmesiden min på noe som het Vestnett. Jeg flyttet den til Oslonett, så til EUnet deretter til Spray. Der fikk siden min ligge gratis mot at de fikk bruke noen astrologisider jeg hadde laget for for EUnett for trekke brukere til «noden» sin.


I år 2000 skulle alt endre seg. Hele verden skulle bli digital bare vi kom oss igjennom millenniumskiftet. Trodde vi.

Spray bestemt seg for å tjene penger på astrologi. Derfor kjøpte de kunnskapen fra andre og laget sin egen astrologiside. De sa opp avtalen med meg og jeg måtte kjøpe mine egne domener.


Mine private hjemmeside fikk navnet BareMeg.Com. Jeg fikk en hjemmeside med min egen URL adresse. Fra denne skulle jeg styre verden

Salig er de som tror heter det i skriften. Jeg var en av dem og trodde dette frem til 2003 og i ytterligere 5 år mente jeg det var viktig.


Men tidene forandrer seg

I min bransje som var: Kommunikasjon og reklame mente alle da nette kom at hjemmesider var en dyd av nødvendighet. Det mener jeg ikke lenger når det privatpersoner.

I dag kan vi slå oss løs på blogger, Facebook, LinkedIn, Twitter og i andre sosiale medier når vi vil eksponere oss.


For bedrifter har hjemmesidene fortsatt sin misjon. Men ordene om hva som er viktig for å selge er byttet ut. Storrytelling er blitt til inbound marketing. Noen andre av keiserens nye klær heter landingssider, innholdsmarkedsføring, SEO/SEM og en mengde andre ord som er viktig for å bli fanget opp av søkemotorene.


Men tilbake til meg selv og min verden. Alt det viktige er det samme som før. Det er bare terminologien som har forandret seg.


Ettersom jeg nå engang har denne private hjemmesiden, vil jeg gi deg noen linker som forteller litt om hva jeg driver med og «hvem jeg er».

Det å fortelle hvem jeg er, er vanskelig. Veldig vanskelig. Faktisk så vanskelig at jeg må melde pass.


Noen av de jeg har fortalt dette til har spurt meg om jeg ikke kjenner meg selv og vet hva jeg står for og hvor jeg skal.

Jeg må ærlig innrømme at det vet jeg ikke. Jeg er en av de som ikke mener eller har ment det samme hele livet. Jeg tror at veien blir til når man jeg går og at kunsten er å lage nye spor i opptråkket terreng.


Men noe vet jeg

Jeg vet hva jeg heter, hvor mange barn jeg har, hvor jeg bor og hvor gammel jeg er.

Jeg vet også hva jeg til enhver tid interesserer meg for og gjør. Hvem jeg liker og

hvem jeg ikke liker. Hva jeg kan og hvor jeg bør melde pass. Og selvfølgelig hvorfor.

Mange er opptratt av å stå for noe og å være endel av «the establishment». Det er ikke jeg. Selv om det forenkler livet og har sine fordeler. Faktisk kan jeg ikke tenke meg noe kjedeligere. Jeg er først og fremst opptatt av å være noe overfor meg selv. Makter jeg akkurat akkurat det. Det er vanskelig. Da kan jeg være noe for andre. Jeg tillater meg derfor å skifte mening, skifte smak og å gjøre det jeg vil, ikke det andre vil.